11. Karlovački cener powered by Karlovačko

Na utrci mogu nastupiti svi zdravi natjecatelji te svi trče na vlastitu odgovornost. Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je dužan osigurati medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja cestovnih atletskih utrka.

Prijavom na utrku natjecatelj je upoznat da organizator i pružatelj usluge prijava i obrade rezultata utrku snima te da će fotografije i video materijal nastao za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke koristiti za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja i sponzora kao svoj legitiman interes. Natjecatelj je upoznat da će organizator i pružatelj usluge prijava i obrade rezultata koristiti njezine osobne podatke za internu komunikaciju i u svrhe održavanja i promocije utrke i objave rezultata i sponzora, a sve u razumnom obujmu.

Prijavu na utrku za osobe mlađe od 16 godina mogu ispuniti samo nositelji roditeljske odgovornosti i isti prijavom potvrđuju da su ovlašteni za prijavu malodobnog djeteta na utrku. Također, potvrđuju da su upoznati da organizator i pružatelj usluge prijava i obrade rezultata utrku snima te da će fotografije i video materijal nastao za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke koristiti za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja i sponzora. Isto tako upoznati su da organizator i pružatelj usluge prijava i obrade rezultata može koristiti ovako prikupljene osobne podatke za internu komunikaciju i u svrhe održavanja i promocije utrke i sponzora, objave rezultata, a sve u razumnom obujmu.

Također, videozapise i fotografije s utrke organizator i pružatelj usluge prijava i obrade rezultata može koristiti za objavu na svojim komunikacijskim kanalima (tiskanim marketinškim materijalima, web stranicama, na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, YouTube) radi promoviranja i oglašavanja utrke i sponzora.

Mjerenje vremena je elektronsko uz korištenje čipova te će svi rezultati biti objavljeni na internetskoj stranici www.utrka.com. Kao službeni poredak uzima se bruto vrijeme natjecatelja sukladno pravilima IAAF (Svjetske atletske federacije).

Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. Natjecatelji moraju tijekom utrke uz startni broj imati i pripadajući čip bez kojeg njihov plasman neće biti zabilježen. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju natjecatelja.

Neslužbeni rezultati utrke bit će objavljeni neposredno po završetku utrke ili u najkraćem mogućem roku. Pravo na žalbu traje tri dana po objavi neslužbenih rezultata. Nakon isteka prava žalbe, rezultati postaju službeni i žalbe se više ne prihvaćaju.

Ukoliko drugačije nije navedeno, primjenjuju se pravila Hrvatskog atletskog saveza usklađena s pravilima IAAF.

Utrku mogu pratiti novinari i snimatelji elektroničkih i tiskanih medija. Utrka se održava na javnom prostoru.

Imena najuspješnijih natjecatelja u svim kategorijama mogu biti objavljena u sredstvima javnog priopćavanja te na stranici utrke i stranicama sponzora.

Sve detaljnije informacije vezane uz zaštitu podataka pogledajte u Informacijama o zaštiti podataka.

Podaci o organizatoru nalaze se u osnovnim informacijama o utrci.

Neprihvaćanjem ovih pravila sudjelovanja niste u mogućnosti sudjelovati u utrci.