dm ženska utrka - Informacije o zaštiti osobnih podataka

Informacije o zaštiti osobnih podataka dm ženska utrka


Ove odredbe o zaštiti osobnih podataka pružaju Vam informacije o obradi Vaših osobnih podataka u prijavama na dm žensku utrku (u daljem tekstu „Utrka“) koji provodi Trčanje d.o.o., Nova Ves 17, 10000 Zagreb, Hrvatska (kao organizator natjecateljske utrke i provoditelj prijava) i Digital race tracking d.o.o., Matije Gupca 47, 490000 Krapina (pružatelj usluge prijava i obrade rezultata). Ukoliko koristite posebne usluge navedene na internetskoj stranici www.dmzenskautrka.com ili na internetskoj stranici www.utrka.com , primjenjuju se i dodatne tamo navedene informacije o zaštiti osobnih podataka.


1. Odgovornost za zaštitu osobnih podataka

Trčanje d.o.o., Nova Ves 17, 10000 Zagreb, Hrvatska i Digital race tracking d.o.o., Matije Gupca 47, 490000 Krapina odgovorni su za zaštitu osobnih podataka u okviru Utrke, koji se provodi na području Republike Hrvatske.
Kontakt podaci : Trčanje d.o.o. , Nova Ves 17, 10000 Zagreb, Hrvatska, e-mail adresa: zastita.podataka@run-trek.hr
Vezano uz gornje, Trčanje i DRT (skupno nazvani „Partneri“ ili „mi“) su u svojstvu zajedničkih voditelja obrade, zaključili ugovor u kojem su odredili međusobne odgovornosti vezano za zaštitu osobnih podataka. Partneri će Vam, na Vaš zahtjev, učiniti dostupnim bit dogovora iz prethodno navedenog ugovora.


2. Vaši podaci o registraciji i sudjelovanju

2.1. Vaši podaci kod registracije na Utrku

Ukoliko sudjelujete u Utrci, od Vas zahtijevamo Vaše puno ime (ime i prezime), spol, Vaš datum rođenja i grad ili mjesto i državu iz kojeg dolazite, adresu e-pošte, klub ili organizaciju ukoliko je želite istaći ili je prezentirate na utrci i veličinu majice (svi gore navedeni podaci smatraju se u daljnjem tekstu „podacima o registraciji“). Navedene podatke o registraciji pohranjujemo u našoj evidenciji prijavljenih trkača. Navedene podatke o registraciji zahtijevamo i obrađujemo u svrhu Vaše registracije te u svrhu provedbe i organizacije Utrke. Kako bi Vaši podaci uvijek bili ažurirani i kako bismo iste obrađivali sukladno zakonskim propisima, ovlašteni smo surađivati s različitim vanjskim pružateljima usluga (podizvršitelji obrade podataka) kako bismo (između ostaloga) potvrdili i ažurirali Vašu adresu.
Neposredno prije, za vrijeme i poslije utrke snimati ćemo utrku te će se fotografije i videomaterijal koristiti za interne potrebe i potrebe promocije događaja i sponzora u svrhu ispunjenja obveza prema sponzorima.
Podatke o registraciji i bilo kakve izmjene istih međusobno razmjenjujemo.
U slučaju sumnje na zlouporabu Vaše podatke o registraciji moguće je prenijeti i drugom partneru u svrhu pojašnjenja okolnosti, pri čemu ćemo štititi Vaše interese koliko god je to moguće.

2.2. Vaši podaci prilikom komunikacije s nama

Ukoliko komunicirate s nama ili partnerskim društvom putem Korisničkih centara ili na neki drugi način, mi ili partnersko društvo ćemo obrađivati za to potrebne podatke kako bi obradili Vaš upit.

2.3. Pravna osnova za obradu osobnih podataka u skladu s točkom 2. iznad

Pravnu osnovu za obradu podataka tijekom registracije i sudjelovanja u Utrci čini članak 6., stavak 1., točka (b) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (obrada je nužna za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora).


3. Istraživanje tržišta

Vaši podaci koje ste dali ni u kojem slučaju se ne koriste radi istraživanja tržišta te nisu niti u tu svrhu prikupljeni.


4. Kolačići (engl. "cookies")

4.1. Naši kolačići

Za ispravno funkcioniranje web stranice, unutar internet preglednika na Vašem računalu pohranjujemo male tekstualne datoteke koje nam omogućavaju da Vam pružimo bolje i sigurnije iskustvo na stranici.
Navedeni kolačići se ni na koji način ne koriste za naknadnu identifikaciju ili praćenje korisnika. Služe isključivo da bismo Vam olakšali uzastopne dolaske na stranicu i zaštitili Vas od nekih mogućih napada na internetu.

4.2. Google Analytics

Na stranici koristimo analitičke servise koji nam pomažu shvatiti kako se koriste naše web stranice u svrhu unaprijeđenja istih. Informacije dobivene preko tih servisa ne koristimo za identifikaciju korisnika, nego isključivo u statističke svrhe. Za analitiku koristimo uslugu Google Analytics koja također na Vaše računalo sprema kolačiće. Više o pravilima privatnosti i kolačićima vezanim uz uslugu Google Analytics pročitajte na http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html


5. Razdoblje pohrane

Vaše podatke koje ste dali prilikom registracije pohranjujemo za čitavo vrijeme Vašeg sudjelovanja u Utrci te najduže 5 godina nakon završetka Utrke. Nakon toga se ti podaci trenutno brišu, osim ukoliko je iste podatke potrebno pohraniti na određeno razdoblje, sukladno propisima o trgovačkim društvima, poreznim ili drugim propisima, u kojem slučaju se isti podaci više neće obrađivati u druge svrhe. Fotografije i videozapisi se čuvaju trajno.


6. Obrada osobnih podataka od strane pružatelja usluga/izvršitelja obrade /primatelja podataka

Obradu osobnih podataka povjeravamo različitim pružateljima usluga (izvršiteljima obrade) kako bi isti pružili podršku u provedbi Utrke, npr. u svrhu prikupljanja papirnatih obrazaca, pohrane podataka o registraciji (ugovorni izvršitelji obrade, podatkovni centri, pošiljatelji e-pošte, trgovine pisama i centri za korisničku podršku). Fotografije i video materijal sa utrke dostaviti ćemo i sponzoru dm-drogerie markt d.o.o. Zagreb, Kovinska 5a koji iste mogu postavljati na svojim web stranicama, društvenim mrežama i sl. radi oglašavanja i promoviranja utrke i sponzora. Pažljivo odabiremo i nadziremo rad naših ugovornih partnera.


7. Obrada Vaših osobnih podataka izvan Europskog gospodarskog prostora

Voditelji obrade nemaju namjeru niti će Vaše podatke prenositi izvan Europskog gospodarskog prostora. Objavom podataka u tiskanim marketinškim materijalima te na web stranicama sponzora i društvenim mrežama (Facebook, Instagram, YouTube) moguće je da određenim podacima pristupe i osobe izvan Europskog gospodarskog prostora te stoga molimo pogledajte uvjete privatnosti i politike privatnosti na tim društvenim mrežama.


8. Vaša prava

Na Vaš ćemo Vas zahtjev izvijestiti o tome obrađuju li se osobni podaci o Vama i koji su to podaci. Ukoliko su ispunjeni svi zakonski preduvjeti, imate pravo na ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade osobnih podataka. Možete uložiti prigovor na obradu podataka.
U ovu svrhu možete nas kontaktirati na zastita.podataka@run-trek.hr
Također, imate pravo dobiti podatke koje ste nam stavili na raspolaganje u strukturiranom, aktualnom i strojno čitljivom formatu; te možete zatražiti prijenos tih podataka Vama ili trećim stranama. Dužni smo odgovoriti na Vaš zahtjev unutar mjesec dana od dana primitka Vašeg zahtjeva, ukoliko nije traženo duže vremensko razdoblje za isto, u kojem slučaju isto razdoblje ne smije premašivati 2 mjeseca. Također, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, 10000 Zagreb, www.azop.hr, ukoliko sumnjate na povredu u postupku obrade Vaših osobnih podataka.
U slučaju bilo kakvih pitanja koja se odnose na zaštitu osobnih podataka, obratite se na naš kontakt za zaštitu osobnih podataka: zastita.podataka@run-trek.hr


9. Dopuna Izjave o privatnosti

Periodično možemo ažurirati našu Izjavu o Zaštiti osobnih podataka. Ažuriranja naše Izjave o zaštiti osobnih podataka bit će objavljena na našoj web stranici. Sve dopune stupaju na snagu u trenutku njihove objave na našoj web stranici. Stoga, savjetujemo Vam da redovito posjećujte stranicu kako biste bili obaviješteni o mogućim ažuriranjima.